• BDUmedia

Weer subsidie voor 't Vliegdorp

SOEST Alle zeilen moeten worden bijgezet om 't Vliegdorp overeind te houden. De voetbalvereniging wordt al ruim een jaar geleid door externe adviseurs.

De gemeente trekt nog maar weer eens de knip om de club financieel te helpen. Er wordt 5950 euro naar de Kerklaan in Soesterberg overgemaakt om de externe voorzitter en de externe penningmeester te betalen voor het werk dat zij in het eerste halfjaar van 2017 voor 't Vliegdorp hebben verricht. Dat gebeurde vorig jaar ook al, maar nu was het de bedoeling dat de club deze extra kosten binnen de eigen begroting zou opvangen.

ZWAAR WEER Dat lukt niet, de club verkeert al tijden in zwaar weer. De problemen werden groter toen de gemeente als gevolg van een taakstelling de huurtarieven voor de gemeentelijke sportaccommodaties omhoog schroefde. 't Vliegdorp kon al net het hoofd boven water houden en zit met de aflossing van een lening van 300.000 euro. Die was nodig om de eigen bijdrage en de inrichting van het nieuwe complex aan de Kerklaan te financieren.

STATUS APARTE Om te voorkomen dat de club kopje onder zou gaan, kreeg 't Vliegdorp een status aparte. Soest zegde 20.000 euro subsidie per jaar toe voor een periode van vijf jaar. Bovendien mag 't Vliegdorp (net als enkele andere clubs die het anders niet rooien) een beroep doen op het Solidariteitsfonds van de sportverenigingen. Dat bedrag loopt in vijf jaar tijd af van maximaal 10.000 euro naar nul.

In 2016 bestond het bestuur van 't Vliegdorp nog maar uit twee personen. Dat was de reden om de hulp van externe adviseurs in te schakelen.