• Eempers
  • Eempers

Wandelroute over de vliegbasis

SOESTERBERG ,,Hopelijk morgen beter weer," zei Michiel Bliekendaal van het Plaatselijk Regelings Comité dinsdagavond op de eerste dag van de Avondvierdaagse in Soesterberg. Die wens is uitgekomen, woensdag was het perfect wandelweer. Dat was het de eerste dag eigenlijk ook, maar de organisatie wilde elk risico vermijden dat de ruim vijfhonderd deelnemers door de voorspelde slechte weersomstandigheden in problemen zouden komen. Daarom werden de routes van zowel de vijf als de tien kilometer ingekort toen er sprake was van gerommel en dreigende buien.

Vrijwilligers werden het bos in gestuurd om alle deelnemers terug te leiden. De beslissing van het bestuur werd door vrijwel alle lopers gewaardeerd hoewel men natuurlijk liever een mooie wandeling had gemaakt.

Hoewel de organisatie dacht iedereen bereikt te hebben, waren er toch nog een zevental lopers die niet bereikt konden worden. Die hebben de 10 kilometer helemaal uitgelopen en zijn ook veilig gearriveerd.

Woensdagavond verliep de wandeltocht zonder problemen. De route voerde voor een deel over de voormalige vliegbasis Soesterberg. Vrijdag is de laatste dag van het wandelfeest. Dan worden de lopers zoals gebruikelijk feestelijk ingehaald. De intocht begint om 20.00 uur op de Richelleweg en eindigt bij de plek waar elke avond de wandeling begon, de achterzijde van het Officierscasino.