• Johan van Beek

Wandelgangpiet: 'Spektakel bij intocht Sint'

SOEST De intocht van Sint Nicolaas in Soest zal zaterdag spectaculairder zijn dan ooit. Dat is duidelijk geworden na contact met de wandelgangpiet die door hogerhand op het hart gedrukt is geen details prijs te geven. Hij beperkt zich daarom tot het nadrukkelijke advies aan jong én oud om zaterdag naar evenemententerrein de Eng te komen, waar de Sint rond 13.30 uur zal arriveren. De snelste Pieten zullen er reeds vanaf 12.30 uur zijn.

Er is zaterdag ongetwijfeld weer veel snoepgoed dat de Pieten uitdelen aan de kinderen die bij de aankomst van Sint Nicolaas (13.30 uur) aanwezig zijn of onderweg langs de route van de intocht staan. Na de officiële ontvangst laat de Sint zich per koets vervoeren door Soestdijk en rijdt hij via de Van Weedestraat naar winkelcentrum Soest-Zuid.

Op zondag 26 november houdt hij audiëntie in Museum Soest. Aan de Steenhoffstraat 46 wordt om 11.15, 13.15 en 14.30 uur voorgelezen. De begeleiders (gratis entree) kunnen dan de tentoonstellingen bezichtigen. Kinderen kunnen voor een euro naar binnen, maar: op is op. Per voorleesbeurt zijn 80 plaatsen beschikbaar. Kaartjes zijn vooraf verkrijgbaar bij het museum.