• Eempers

Waardering voor kennismakingsronde raad Soest

SOEST De nieuwe gemeenteraad maakte afgelopen vrijdagmiddag en zaterdagochtend persoonlijk kennis met Soest en Soesterberg. De kennismakingstoer was een initiatief van de volksvertegenwoordigers. In Soesterberg zagen ze de eerste contouren van het nieuwe dorpshart.

Hans Veltmeijer

Vier jaar geleden vond zo'n 'Tour de Soest' ook al plaats. Ditmaal kwamen er zo'n dertig raadsleden en fractie-assistenten op af. Ze legden hun oor te luister en gaven hun ogen de kost bij lokale en regionale organisaties en bedrijven. Zo werd een bezoek gebracht aan de Stichting Soest Duurzaam, Energie Actief Soest, woningcorporatie Portaal en Sport Federatie Soest.

Ook gingen de raadsleden een kijkje nemen bij voetbalvereniging 't Vliegdorp in Soesterberg. Bij dat bezoek waren ook bestuurders van andere Soester sportverenigingen aanwezig.

Bekende plekken als de vliegbasis en de sauna werden aangedaan en de projectleider van het nieuwe dorpshart in Soesterberg vertelde alle ins en outs van de bouwactiviteiten. Op andere 'rode' bouwlocaties in Soesterberg werd ook poolshoogte genomen. Daarnaast verwelkomden het Regionaal Bureau voor Toerisme, Uit in Soest, de Stichting Welzijn Ouderen Soest en theater Idea de raadsleden. Overal vertelden de organisaties een uur lang over hun activiteiten. De raadsleden zagen dat hun kennismakingstocht door de organisaties werd gewaardeerd.

Zelf vonden ze het ook geslaagd want in september volgt al de volgende lokale kennismakingsronde. Dan wordt het mogelijk een langere Tour de Soest want de twee dagdelen waren eigenlijk te kort naar de smaak van de raadsleden.