• Comité Koningsdag Soest/Soesterberg
  • Comité Koningsdag Soest/Soesterberg

Voorbereidingen Koningsdag 2018 in volle gang

SOEST Over een aantal maanden is het op vrijdag 27 april weer Koningsdag. In Soest en Soesterberg zijn ze al druk bezig met de voorbereidingen. De regie is in handen van Comité Koningsdag onder leiding van René van Hal. Dit comité coördineert de activiteiten, die door verschillende initiatiefnemers worden georganiseerd. Dit alles onder het motto 'Soest verdient een volksfeest met Koningsdag'.

Verschillende programmaonderdelen, bekend uit voorgaande jaren, nemen ook dit jaar weer een belangrijke plaats in, zoals Vrijmarkt, Museumplein en Soesterberg. Er zijn ook een aantal nieuwe ontwikkelingen: tussen Soesterberg en Soest is een intensieve samenwerking ontstaan, er wordt een nieuwe activiteit georganiseerd op het Kerkplein en er worden plannen uitgewerkt voor ontmoetingsmomenten in de diverse verzorgingshuizen en dienstencentra in Soest en Soesterberg.

ORANJEVRIJMARKT Natuurlijk is er weer een OranjeVrijmarkt op De Engh. De organisatie is vanaf dit jaar in handen van de vier samenwerkende scoutingverenigingen in Soest, die daarvoor Stichting S.O.E.S.T. hebben opgericht. Er zijn weer honderden verkoopplekjes beschikbaar. De inschrijving daarvoor start binnenkort. Naast deze Vrijmarkt is ook ruimte gemaakt voor een diversiteit aan Kinderspelen en is er een podium waarop entertainment wordt verzorgd.

MUSEUMPLEIN De vereniging Museumplein Soest zal in en rond Museum Soest aan de Steenhoffstraat 46 ook dit jaar weer feestelijkheden organiseren. Er wordt ingegaan op het 150 jarig bestaan van het St. Josefgebouw, waar het museum in is ondergebracht.

Op donderdagavond 27 april verzorgt het Filmhuis van Artishock weer een 'aangeklede' Filmnach. Het Museumplein zal om 12.00 uur officieel worden geopend in de tijdsgeest van 150 jaar geleden. Dat zal gebeuren met een openingsact waarin de historie van het gebouw en haar gebruikers in drie kwartier wordt uitgebeeld. Een Sisteract zal daarin niet ontbreken. Op verschillende podia in en om het gebouw is er muziek omlijst met verschillende andere activiteiten voor jong tot oud en voor ieder wat wils.

ORANJEPLEIN Koningsdag op het Kerkplein/Oranjeplein zal dit jaar door Proeverij-Cafe de Kuil worden georganiseerd met van 15.00 uur tot 0.00 uur muziek en activiteiten voor jong én oud. Springkussens voor de jongsten, Dj LeRiche, De Coverband Soul Society en twee landelijk bekende artiesten zullen het programma deze dag vullen. Afsluitend is er tot 03.00 uur een After-Party in Proeverij-Cafe de Kuil.

SOESTERBERG In Soesterberg zullen de Koningsdagactiviteiten vooral geconcentreerd zijn rondom de Banninghal. Met Live-muziek op de avond voor Koningsdag, en op Koningsdag van 10.00 tot 17.00 uur diverse Kinderactiviteiten en veel muziek, op deze wijze verzorgt de Soesterbergse vereniging AGAVS entertainment voor jong tot oud.

Er blijft ook voldoende ruimte voor nieuwe activiteiten. Het comité gaat alle activiteiten, die op Koningsdag in Soest en Soesterberg georganiseerd gaan worden, in een algemeen overzicht presenteren. Aanmelden kan door een mail te sturen aan ComiteKoningsdagSoest@gmail.com.