• Sweet Bourbon

'Vol podium met veel fun'

SOEST Sweet Bourbon is een heerlijke band met meer dan 100 jaar ervaring. Vijf mannen vol energie, inclusief orgel en 'on top of that': de achtergrondzangeressen Suzan Wattimena en Laura van der Vange, bekend als de Bourbonnettes.

Band en zangeressen zorgen tijdens hun optredens steevast voor een vol podium en veel fun. Sweet Bourbon heeft in 2017 nog een tweede CD uitgebracht: 'Night turned into day' met daarop een mix aan dansbare up-tempo, blues en slow nummers.

De vele positieve binnen- en buitenlandse recensies en airplay van Johan Derksen en Mart Smeets leverden de band veel aandacht op. Regelmatig worden ze in Duitsland gevraagd voor een optreden.

Op zaterdag 23 februari is deze formatie eindelijk ook eens in Soest live te beluisteren. Dit wordt één van die optredens waar bezoekers het jaren later nog over hebben. Daarover zijn ze het in de blueswerkgroep van Artishock eens.

Bezetting: Chris Janssen – gitarist, René van Onna – leadzang, Roeland van Laer – bassist, Willem van der Schoof – hammond, Ruben Ramirez – drums, Suzan Wattimena en Laura van der Vange - zang.

Zaterdag 23 februari, 20.30 uur, Artishock, Steenhoffstraat 46a, 10,00 euro (leden 7,00 euro).

FILMHUIS In Filmhuis Artishock projecteert de computer deze week vier verschillende films op het doek van de intieme zaal aan de Steenhoffstraat De tweede vertoning van Cold War - over rondreizende artiesten die op elkaar verliefd worden, elkaar uit het oog verliezen en weer bij elkaar komen - is vanavond om kwart over acht.

Op zondag kunnen liefhebbers gaan zitten voor de Belgische film Girl, over Lara, een meisje in een jongenslichaam. Ze wil balletdanseres worden en ondergaat een intensieve hormoonbehandeling in de aanloop naar een operatie die de transitie moet voltooien. Een traject vol frustraties, dat haar geduld ernstig op de proef stelt.

Colette is de Franse film die maandag te zien is over de eerste periode van deze razend populaire schrijfster. Op woensdag 27 februari draait Woman at war, over een IJslandse milieuactiviste met een opmerkelijk dubbelleven.

Alle films in Filmhuis Artishock beginnen om 20.15 uur. Een kaartje kost 7,50 euro (leden 5,50 euro).