• Paleis Soestdijk

Vijf zomerse filmavonden op Paleis Soestdijk

BAARN Cinema Soestdijk en het Nederlands Film Festival vertonen deze zomer vijf Nederlandse films tegen het magische decor van Paleis Soestdijk. Bezoekers van Cinema Soestdijk worden ondergedompeld in het beste en nieuwste van de Nederlandse filmcultuur.

Met Cinema Soestdijk geeft het Nederlands Film Festival een voorproefje van het programma van het Nederlands Film Festival in Utrecht, dat van 27 september tot en met 5 oktober plaatsvindt. Cinema Soestdijk vertoont dit jaar vijf films. Op 29, 30, 31 augustus en op 5 en 6 september wordt de paleistuin omgetoverd tot een openluchtbioscoop. Deze filmavonden vinden plaats in de tuin aan de achterzijde van het paleis. Bezoekers zijn welkom met een eigen picknickmand en kleed of strandstoel, of kunnen vooraf een filmticket met zitplaats reserveren.

Directeur Paleis Soestdijk, Floris de Gelder: ,,De filmavonden bij Paleis Soestdijk zijn inmiddels een populaire traditie. Ik ben heel trots dat wij deze traditie nu samen met het Nederlands Film Festival kunnen voortzetten en vooral veel buurtgenoten op deze wijze kunnen ontvangen in het decor van de paleistuin".

DIRTY GOD Cinema Soestdijk start dit jaar met de vertoning van Dirty God op donderdag 29 augustus. Deze film gaat over een jonge alleenstaande moeder en haar gevecht tussen uiterlijke schoonheid en innerlijke waardigheid. Dirty God is het Engelstalig speelfilmregiedebuut van Sacha Polak, met een glansrol voor de 22-jarige Vicky Knight, zelf brandwondenslachtoffer en hier debuterend als actrice.

De bekendmaking van de overige filmvertoningen volgt op vrijdag 21 juni, maandag 24 juni, dinsdag 25 juni en woensdag 26 juni via de website en Facebookpagina van Paleis Soestdijk. Tevens zal na bekendmaking van elke film direct de kaartverkoop starten via www.paleissoestdijk.nl.