• Robert Vos

Vier woningen Soester Engweg

SOEST Het ziet er naar uit dat op het terrein van een voormalig agrarisch bedrijf aan de Soester Engweg 6 vier woningen mogen worden gebouwd. Het college ziet het zitten, de raad neemt volgende week een besluit.

De buurman was vorige week in de raadszaal de enige inspreker. Hij vindt het bouwen bij zijn buurman wel oké. ,,Maar waarom in een moderne bouwstijl in plaats van de jaren dertig stijl van de vorige eeuw, in lijn met de omringende bebouwing?" Tussen de monumenten de witte carréboerderij en het verscholen kasteeltje De Witte Burcht ligt een woning. Haaks op de Soester Engweg komt een weggetje waaraan in totaal vier woningen mogen liggen. Een oude niet te vermijden belofte op papier uit 2012. Het weggetje is noodzaak omdat er in Soest niet achter een bestaande woning mag worden gebouwd. De vier woningen zijn laagbouw en liggen lager en een beetje verscholen in het landschap. ,,Ik wil niet dat er tuintjes achter de woningen komen die het weiland van de Eng achter de witte boerderij verstoren", zegt de inspreker.

De Vrienden van de Eng kwamen niet inspreken ten overstaan van de gemeenteraadsfracties. ,,Wij zijn er van het begin af aan bij betrokken en tot onze volle tevredenheid zijn onze voorstellen om tot een onopvallende bouw te komen volledig geaccepteerd", laat de voorzitter weten.