• Lex van Lieshout

Vier verdachten aangehouden voor ontvoering

SOEST Vier mannen zijn donderdag 16 november aangehouden voor een ontvoering. Een 33-jarige man is op woensdag 15 november voor korte tijd ontvoerd geweest. De politie zoekt getuigen.

Het slachtoffer werd omstreeks 16.30 uur door twee personen opgewacht bij zijn loods in Soest. Een van de mannen stak het slachtoffer daarbij met een mes. Het slachtoffer liep daarbij een verwonding op. Onder bedreiging van

het mes werd de man gesommeerd in zijn eigen bus te stappen en werd hij meegenomen naar een woning in Hilversum.

WONING In deze woning wachtten bekenden van het slachtoffer. Eén van die personen gaf de ontvoerde man te kennen dat hij een geldschuld moest aflossen. De ontvoerder bedreigde het slachtoffer met een vuurwapen en sloeg hem ook meerdere keren. Nadat het slachtoffer toezegde te zullen betalen, mocht hij de woning verlaten.

AANHOUDING Op donderdag, de dag na de ontvoering, werden drie mannen van 37 jaar en 67 jaar en een vrouw van 47 jaar buiten heterdaad aangehouden. Alle vier de verdachten zitten nog vast. De recherche onderzoekt het incident. Het slachtoffer heeft zich laten behandelen aan zijn verwonding en is inmiddels thuis.

GETUIGEN De politie is op zoek naar getuigen. Wanneer mensen iets hebben gezien, kunnen zij contact opnemen via 0900-8844. Anoniem kan oko via: 0800-7000.