• Eempers

Vertoning oude films op themaochtend

SOESTERBERG De koffiegroep in dorpshuis De Linde in Soesterberg houdt op woensdag 25 april van 10.00 tot 12.00 uur onder het motto 'een bakkie, plaatje en praatje' een themaochtend waarop oud filmmateriaal te zien is. De beelden worden weer verzorgd door Bert van Soeren van de site Oud-Soesterberg. De toegang is gratis voor belangstellenden.

Jan van Steendelaar

Er komt een scala aan thema's aan bod, bijvoorbeeld beeldmateriaal van de mobilisatie in 1939 en het vertrek van de Duitsers in 1945 uit de Rademakerstraat. Beelden die passen bij de komende herdenking van de Tweede Wereldoorlog. Maar er is ook beeldmateriaal van het verdwenen Soester Natuurbad dat bij vele Soesterbergers nog steeds positieve herinneringen oproept. Verder nog de aanleg van de nog bestaande kunstskibaan aan de Kerklaan in Soesterberg.

Er bestond een vermoeden dat in de koude oorlog er kernwapens op de vliegbasis in Soesterberg lagen opslagen. Een demonstratie daartegen komt ook in beeld. Evenals de feesten georganiseerd door AGAVS op de Kampweg.