• Opsporing Verzocht

Vermiste Anne Faber was mogelijk in Soest

SOEST De vermiste Anne Faber (25), naar wie al dagenlang gezocht wordt, was mogelijk in Soest. Dat meldde de politie dinsdagavond in het tv-programma Opsporing Verzocht. Daar werd een kaartje getoond met de mogelijke fietsroute van de vrouw. Het onderzoek gaat onverminderd door. Mensen met camera's wordt gevraagd de beelden te bekijken of Anne Faber misschien op de beelden te zien is.

Anne vertrok afgelopen vrijdagmiddag 29 september om 17.00 uur voor een fietstocht, vanuit Utrecht. Rond 17.45 uur appte ze haar vriend dat ze bij Hollandsche Rading was, om 18.50 uur stuurde ze een selfie vanuit Baarn, gemaakt op deze kruising van de Hilversumse Straatweg en de Amsterdamse Straatweg. En om 19.06 uur reageert ze nog op een whatsapp bericht van haar vader. Sinds dat moment ontbreekt elk spoor van Anne.

TELEFOONGEGEVENS Er is inmiddels gezocht in het bosgebied ten westen van Soest, maar daar is vooralsnog niets gevonden. De politie heeft inmiddels wel meer gegevens over waar Anne's telefoon vrijdagavond nog actief is geweest. Uit de gegevens maken we op dat Anne de ANWB-route 115802 heeft gereden van nummer 64 in Soest in de richting van De Bilt, op vrijdag tussen 19.00 en 20.30 uur. Zover nu bekend is de mobiele telefoon van Anne rond 19.30 uur in de omgeving van het Berkenlaantje in Soest uit het netwerk gegaan.

CAMERA'S Anne lijkt dus verder dan Baarn te zijn gefietst. Daarom wil de politie ook iedereen die bijvoorbeeld in Soest, Hilversum, De Bilt of de Lage en Hoge Vuursche of omgeving een beveiligingscamera bij zijn huis of bedrijf heeft hangen om hulp vragen. Staat die camera op straat gericht, dan wil ze al die mensen vragen hun beelden uit te kijken van vrijdagavond 29 september 17.00 tot 24.00 uur. ,,Mocht u op de beelden iemand zien die misschien op Anne lijkt of op zo'n zelfde omafiets Old Dutch Batavus met rekje en handremmen en rode sticker rijdt, stuur die beelden dan direct naar de politie via live.politie.nl of bel nu 0800-6070'', vraagt de politie.

Anne Faber is 1.70m lang, heeft blond haar en blauwe ogen. Ze heeft op haar kin een moedervlekje, en in haar linker oor twee oorbellen: één goudkleurig knopje en één klein ringetje, in haar rechteroor alleen zo'n klein ringetje. Ze droeg vrijdag dus die groene regenjas, die is wat langer, een driekwart model. In het onderzoek is gisteravond, vlakbij Huis ter Heide een jas gevonden. De politie doet nu onderzoek of het om de jas van Anne gaat.

Bron: Opsporing Verzocht