Vermissing Edwin Takens in Opsporing Verzocht

SOEST Het tv-programma Opsporing Verzocht heeft dinsdagavond aandacht besteed aan de vermissing van Edwin Takens. Er werd onder meer een oproep gedaan aan iedereen die de Soester chef-kok na 31 oktober 10.00 uur gezien heeft, zich te melden bij de politie.

De 49-jarige Edwin Takens uit Soest is sinds dinsdag 31 oktober vermist. Edwin is chef-kok en heeft een eigen cateringbedrijf. Sinds augustus heeft hij ook een Brasserie in Almere. Zijn familie en vriendin maken zich ernstige zorgen om zijn lot.

Edwin Takens is 49 jaar, 1.95 meter lang en kaal. Hij droeg toen hij verdween een donkerblauwe schipperstrui, blauwe spijkerbroek en bruine outdoorschoenen. Mogelijk droeg hij ook een bruine parka van Fjällräven

PAARDENBOS Op de middag van zijn vermissing werd zijn witte Renault Kangoo met kenteken 3VTB68 gevonden. Die stond op de parkeerplaats in de buurt van de kazerne van de Koninklijke Marechaussee aan de Amsterdamsestraatweg, dat wordt ook wel het Paardenbos genoemd. Daar was een plek waar Edwin wel vaker met zijn hondjes ging wandelen maar die had hij niet bij zich. Van Edwin ontbreekt nog elk spoor, ondanks allerlei zoekacties in de wijde omgeving door politie en defensie. Edwin kan slachtoffer zijn van een misdrijf, maar de politie houdt alle scenario's open. Hij kan ook vrijwillig zijn verdwenen, en zelfs het scenario van zelfmoord kan niet worden uitgesloten.

ROUTINE Edwin had een heel vaste routine. Opstaan, wandelen met de honden, broodje kopen, thuis ontbijten. Dan begon hij met werken en ging hij vaak weer terug naar de bakker voor de bestelling van brood voor zijn zaak. Dat heeft hij op de dag van zijn vermissing niet gedaan. Om 10.00 uur die dinsdagochtend 31 oktober is hij weggegaan met zijn Renault Kangoo. Inmiddels weten we dat die auto al dezelfde dag om 14.30 uur op de parkeerplaats stond.

Mensen met informatie over deze zaak kunnen contact opnemen met de politie via tel. 0800-6070 of anoniem via 0800-7000.