• Eempers
  • Eempers
  • Eempers
  • Eempers
  • Eempers
  • Eempers

Veel pracht en praal tijdens carnavalsoptocht in Soest

SOEST 'Met pracht en praol Soester Carnavaol' is dit jaar het thema van het jaarlijkse feest van de 46-jarige carnavalsvereniging De Narre Knollen. Dit thema kwam tot uiting in de optocht die zaterdagmiddag onder aanvoering van prinses Miranda door Soest trok, voor deze gelegenheid traditioneel omgedoopt tot Knollendam. Eén van de topstukken was een wagen met een tank en een helikopter.

Jan van Steendelaar

Aan de pracht en praal leverden behalve de organiserende vereniging zelf ook de Hammies met prins Ramon Hooft en de Plattelandsgenotsknotsen met prins Robin een bijdrage. Zij konden volgens de organisatie ,,middels deze optocht hun genoegen dan wel ongenoegen met de gemeente of landelijke politiek kenbaar maken." Dat deden ze niet. Het waren neutrale onderwerpen, zoals een liefdeswagen, een sprookjeswagen, een mannelijke dansgroep en een nep-badmintonclub. De optocht mocht dit jaar op wat minder belangstelling rekenen dan voorgaande jaren.

De rit verliep zonder problemen, al werd er van de bestuurders van de grote wagens wel enige stuurmanskunst gevraagd bij het passeren van de middengeleiders. De stoet vertrok vanaf het Nieuwerhoekplein en volgde de hoofdweg tot aan de Oude Enghe aan de Middelwijkstraat. Daar werden de deelnemers opgewacht met carnavalsmuziek en stond er glüwein, chocolademelk en erwtensoep klaar om de deelnemer verder in de stemming te brengen. Die taak was ook weggelegd voor dj en zanger Gerben Tijssen.

Later op de dag volgt de prijsuitreiking.