• Grote Clubactie

Clubs uit Soest halen 30.099 euro op met Grote Clubactie

SOEST Zo'n 260.000 verkopers gingen de afgelopen maanden op pad om loten te verkopen tijdens de Grote Clubactie. In Soest lukte het verenigingen om in totaal 30.099 euro op te halen. Sport Organisatie Soest is de absolute 'grootverdiener', de leden van deze club haalden ruim 9400 euro op. Van de bedragen gaat tachtig procent naar de clubkas.

Van de Soester verenigingen deden onder meer de volgende clubs mee. A.V. Pijnenburg (1779 euro), Ariane de Ranitz (2250 euro), Auto Smeeing BDC (1830 euro), De Duinkikkers (1680 euro), Soester Korfbalvereniging De Eemvogels (1629 euro), Sovoco (351 euro), Sport Organisatie Soest (9411 euro), Sportvereniging Vrienden van Zonnegloren (3357 euro), Tafeltennisvereniging Shot (708 euro), The Red Stars (879 euro), Show en Twirlteam Soesterberg (306 euro), Voetbalvereniging 't Vliegdorp (3000 euro).

BETER DAN OOIT Het was dit jaar de 47e keer dat de Grote Clubactie zich inzet voor een (financieel) gezond verenigingsleven in Nederland. Door als vereniging loten te verkopen tijdens de Grote Clubactie halen clubs geld op, waarmee ze hun doelen kunnen realiseren. Zo kunnen bijvoorbeeld nieuwe materialen worden aangeschaft, kan het clubhuis worden opgeknapt of kunnen evenementen worden georganiseerd. Landelijk deden ruim 5.000 verenigingen mee met de Grote Clubactie. Samen haalden zij bijna 8,5 miljoen euro op door ruim 2,8 miljoen loten te verkopen. Dit betekent dat deelnemende clubs het beter hebben gedaan dan ooit. Zij verkochten dit jaar gemiddeld 565 loten. Hiermee stijgt de opbrengst per vereniging jaarlijks.

RELEVANT Directeur Nationale Grote Clubactie Frank Molkenboer: ,,We mogen best wel trots zijn op het feit dat wij de grootste fondsenwervende organisatie voor het Nederlandse verenigingsleven zijn. Nu blijkt dat het gemiddeld aantal verkochte loten per club opnieuw hoger is dan ooit, merken we dat de Grote Clubactie relevanter is dan ooit. Wij helpen verenigingen graag bij hun actie om zoveel mogelijk loten te verkopen en zo het verenigingsleven in Nederland vitaal en financieel gezond te houden. De kinderen die op pad gaan met verkoopboekjes vind ik nog steeds een van de mooiste verkoopmethoden, maar onze maatschappij vraagt meer. Wij denken graag mee met verenigingen en ontwikkelen daarom onze verkoopmethoden en communicatiemiddelen steeds verder door."

Iedereen die een vereniging heeft gesteund, maakt kans op één van de 32.000 prijzen uit de Grote Clubactie loterij, waaronder de hoofdprijs van 100.000 euro. Check je lotnummer(s) op clubactie.nl om te kijken of er een prijs is gevallen op je lot.