• Anouschka Canters

Veel actie op open dag De Paardenkamp

SOEST Kennismaken met de nieuwe paarden, een prachtige show op muziek, een excursie naar het Paddock Paradise, een gezellige rommelmarkt en nog veel meer. De Open Dag bij Stichting De Paardenkamp staat weer voor de deur. Op zaterdag 18 mei maken negen bewoners hun opwachting in de ring van De Paardenkamp om aan het publiek voorgesteld te worden.

Marjolijntje, Kurstin, Bliksem en de anderen hebben al een flink aantal jaren achter de rug en mogen nu gaan genieten van een welverdiend pensioen bij het rusthuis voor paarden.
SHOW Danielle Meyboom, tevens bekend als Amable, laat samen met haar Friese paard Jauke een show op muziek zien. Samen demonstreren zij hoe mooi de band tussen mens en dier kan zijn. Het plezier van Jauke staat hierbij voorop.

HOEFSMID Tijdens de Open Dag, die van 12.00 tot 16.00 uur plaatsvindt aan de Birkstraat 96, is er nog veel meer te beleven voor jong en oud. De hoefsmid is op Boedrerij Vosseveld aan het werk, er zijn diverse kramen met paardenartikelen en volgens een goede traditie is er een rommelmarkt. Vragen over het werk van De Paardenkamp kunnen bezoekers stellen tijdens een van de rondleidingen en voor de kinderen staan de pony's van Manege Zwanenburg klaar om een rondje over het weiland te maken.

Aan de overkant van de straat, op het erf van Boerderij Het Gagelgat, is de recent geopende Theetuin toegankelijk voor het publiek, evenals de winkel met tweedehands paardenspullen.

Een bezoekje aan de Open Dag van De Paardenkamp is volgens de stichting zelf eigenlijk niet compleet zonder een kijkje te nemen op het recent aangelegde Paddock Paradise. Een van de huifkarren brengt geïnteresseerden naar deze bijzondere plek die normaliter gesloten is voor bezoek. Op ruim 5 hectare grond brengt een kudde van zo'n 30 paarden hier zijn oude dag door. De dieren genieten van de poel, het uitzicht vanaf de heuvel en van elkaars gezelschap.

KNUFFELS Na een lange dag met veel snoepjes en knuffels van het bezoek, mogen de bewoners van De Paardenkamp rond 15.30 uur terug naar hun stal.

GRATIS De halfjaarlijkse open dag is op zaterdag 18 mei, van 12.00 tot 16.00 uur. De Paardenkamp stelt hiervoor de eerste locatie, Boerderij Vosseveld aan de Birkstraat 96, open voor belangstellenden. Meer informatie over het werk van De Paardenkamp: https://www.paardenkamp.nl/. De toegang tot de Open Dag is gratis.