• Sanne en Rob Elders: samen in actie tegen kanker bij kinderen.

    Privé

Vader Rob en dochter Sanne Elders in Giro di Kika

SOEST 1.000 kilometer, 15.000 hoogtemeters. Dat is de Giro di Kika, een zesdaagse etappe door Toscane en Umbrië. Behalve de finish is er een goed doel: Kika, de organisatie die zich tomeloos inzet voor kinderen met kanker.

Johan van Beek

Rob Elders doe voor de derde keer mee. Dit keer gaat zijn dochter Sanne mee als vrijwilligster voor het Team Watt. De zeventienjarige, die net het schoolexamen achter de rug heeft, hielp eerder kinderen in Suriname en bij het opknappen van scholen in Bosnië. ,,Dit jaar ga ik mee als vrijwilliger bij Giro Di Kika, omdat ik het vreselijk vind dat er nog steeds kinderen overlijden door deze verschrikkelijke ziekte. Ik ben zelf 17 jaar oud en ik zou me niet kunnen voorstellen hoe het is om deze ziekte zo jong al mee te maken. Daarom ben ik ook ontzettend blij met evenementen als deze. Hierdoor kan er gezorgd worden dat overlevingskans beetje bij beetje steeds hoger wordt!"

Als vader Rob en de andere deelnemers vanaf 23 juni op de fiets zitten, staat Sanne iedere dag op een andere camping samen met anderen het diner voor te bereiden.

DONATIES Maar het belangrijkste zijn de donaties, groot en klein, die de deelnemers bij elkaar verzamelen, door allerlei acties. De doelstelling van Kika is om het genezingspercentage te verhogen naar 95%. Dit kan alleen door onderzoek naar de oorzaken van kanker bij kinderen. Kanker bij kinderen is een andere vorm, heeft andere oorzaken en gevolgen. Daarnaast heeft het een geheel andere impact op een gezin, dan kanker bij volwassenen.

Rob Elders: ,,Ik ben blij dat Sanne meegaat, voor haar wordt het zeker een mooie ervaring en wellicht houdt ze er kookkunsten aan over. Het enige advies dat ik heb is: steun Sanne en daarmee Kika via: https://www.girodikika.nl/sanne-elders."