• Eempers
  • Eempers
  • Eempers

Tuinhuis door brand verwoest

SOEST Waarschijnlijk door brandstichting is zaterdagmorgen vroeg een tuinhuisje op het volkstuinencomplex De Uitwijk aan de Molenstraat tot de grond toe afgebrand. Toen de brandweer aankwam stond het houten gebouwtje al in lichterlaaie. De inzet van twee stralen kon niet verhinderen dat het tuinhuisje werd verwoest.

De brandweer werd om 03:50 gealarmeerd door een vrouw die haar hond uitliet. Aanvankelijk was er enige onduidelijkheid over de juiste locatie maar die werd toch snel gevonden. Nadat het vuur was gedoofd en de warmtebeeldcamera geen hotspots meer aangaf, kon de brandweer  de overgebleven restanten slopen. Ook de inhoud van het tuinhuisje, zoals gereedschap, ging verloren.

Volgens de meldster was er in de buurt een feestje geweest, want ze had er jongelui gehoord en muziek. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

De slangen waren juist weer op de haspels gedraaid toen er opnieuw een brandmelding binnenkwam, waar de brandweer dus direct naartoe kon. Ditmaal betrof het een huisvuilcontainer op de oprit van een woning aan de Ossendamweg. De container ging verloren, een haag ernaast werd behoorlijk aangetast. Hier was één straal voldoende om het vuur te doven.