• Eempers
  • Eempers
  • Eempers
  • Eempers

Transportband met afval in brand

SOESTERBERG Bij het papier- en kunststofrecyclingbedrijf SUEZ Papier en Kunststof Recycling in Soesterberg aan de Stemerdingweg is dinsdagochtend brand uitgebroken. Meerdere eenheden gingen ter plaatse. Op een transportband stond zo'n acht tot negen meter afval in brand.

Ruim een uur en met behulp van drie stralen is de brandweer bezig geweest met het blussen van de binnenbrand ie hoogwerker werd ingezet om het dak te inspecteren in verband met mogelijke aantasting door het vuur. Het personeel kon tijdig naar buiten en er vielen geen gewonden.

TRANSPORTBAND De brandweer, die met groot materieel was uitgerukt, werd geconfronteerd met een afvalbrand op de transportband. Niet bekend is of een technisch mankement aan de band de oorzaak was of dat deze in het afval gezocht moet worden. Na een uur was de brand onder controle en kon het nablussen beginnen in het hardnekkig smeulende afval.

ROOK Aanvankelijk ging het om een automatische melding, later gevolgd door de melding dat er daadwerkelijk brand was in het gebouw. De brand ging met een flinke rookontwikkeling gepaard, zodat brandweerlieden gebruik moesten maken van ademluchtapparatuur om bij de brandhaard te kunnen komen.