• Jaap van den Broek

Totaalopbrengst Knock On Wood na vier jaar al 100.000 euro

SOEST Het is op de avond zelf vooral één groot muziek- en dansfeest. Maar achter de schermen van Knock On Wood gaat veel schuil. Een immense organisatie, mogelijk dankzij de onvermoeibare inzet van tientallen vrijwilligers, én een reeks goede doelen dien dankzij een toprecette profiteren van financiële steun.

Johan van Beek

Knock on Wood is in zes jaar uitgegroeid tot een festijn waarvan het bloed door allerlei maatschappelijke aderen stroomt. Bruisend als de bands die optreden, swingend als het publiek, zo mooi als het natuurlijke decor zelf, zeker gezien de puike opbrengsten die ten goede komen van mensen die het hard nodig hebben.

JAN JAGER In 2011 nog reikte Jan Jager, destijds voorzitter van de Rotaryclub Soest-Baarn, de eerste cheque na de eerste editie van Knock on Wood uit. Zes jaar later ging de opbrengst (30.000 euro) naar de Stichting ZoalsJan die Jager samen met anderen van de Rotaryclub twee jaar geleden oprichtte. ,,Helaas kon Jan er niet meer bij zijn", zegt Antonio van den Hengel, voorzitter van de Knock On Wood commissie. Jager overleed in mei van dit jaar, aan de gevolgen van ALS.

VRIJWILLIGERS ,,We hebben twee jaar geleden ons als Rotaryclub ten doel gesteld om in drie jaar tijd 60.000 euro op te halen voor ZoalsJan. Mede doordat Cabrio zaterdagavond was uitverkocht en dankzij sponsors en niet te vergeten de inzet van alle vrijwilligers hebben we dit gered", aldus Van den Hengel. Het blijft uniek hoe wij met onze leden, partners en kinderen zo'n hele avond runnen. Achter de bar, de kassa, de entree, het zijn allemaal onze eigen mensen en dat maakt het voor ons als club zo bijzonder."

HOTTOWN HotTown bleek een goede keuze voor het podium. Met de dynamische Platinum Show stortte de band een hoge dosering energie het openluchttheater in, die als een vonk zo snel oversloeg op het publiek. Van den hengel: ,,Het was wederom een unieke avond. Ook deze keer is het gelukt om, ditmaal met de Platinum Show, iedereen een super gezellige avond te bezorgen. Je zag weer dat veel bekenden van elkaar uit Soest en omgeving naar Knock On Wood waren gekomen. Ze hebben er een traditie van gemaakt."