• De cast van De Rietpluim. Op vrijdag 12 en zaterdag 13 april weer op de planken in De Rank. Met 'Aangespoeld pension'.

    De Rietpluim

Toneel: Aangespoeld pension

De Rietpluim twee keer op planken De Rank

SOEST Op 12 en 13 april speelt Toneelvereniging De Rietpluim weer een geweldig stuk: Pension Aangespoeld! Het gaat over vier schipbreukelingen die op een verlaten eiland aanspoelen. Allemaal dragen ze een groot geheim met zich mee. Hoe houden ze dat verborgen op zo'n eiland? En komen ze ooit nog thuis?

Als 'kapitein' Louise het schip op de klippen laat lopen, spoelt ze met Marijn, Nicky en Mascha aan op een verlaten eiland. Ontredderd en angstig gaan ze op verkenningstocht. De één vindt hout om een hut te maken, de ander ontdekt een pensionnetje met te huren kamers, waar vreemd genoeg nooit iemand thuis lijkt te zijn. Eigenaren Kees en Mariët hebben nog nooit gasten gehad en doen niets anders dan kibbelen.

Niet alleen kakkerlakken en malariamuggen zorgen voor onrust. Het regent kokosnoten, met de nodige gevolgen. Marijn heeft een 'klein' drankprobleem, Nicky is een echte sjans en de 'grande dame' Mascha is net van haar man af en voelt zich vooral erg zielig. En Louise, de 'kapitein'? Zij zag niet alleen haar schip maar ook haar bedrijf op de klippen lopen en haar man is met de noorderzon vertrokken. Als pessimisme een naam zou hebben, heet het Louise.

Ook een ontmoeting met de sociaal gestoorde vogelwetenschapper Maarten zorgt voor opschudding. Hij is op zoek naar een zeldzaam vogeltje en lijkt zich niet om de drenkelingen te bekommeren, hoewel hij ze makkelijk in huis kan nemen. En dan duikt er ook nog een stel bosjesmannen op met niet al te vriendelijke bedoelingen… De hilarische en komische verwikkelingen en – vooruit – amoureuze advances in dit stuk zorgen voor een avond met een gulle lach. En dan weten we nog niet eens welke geheime missie Kees eigenlijk op het eiland bracht…

Pension Aangespoeld is geschreven door Anke Steffers (oorspronkelijke titel: Alle kokosnoten en bosjesmannen bij elkaar).

Vrijdag 12 en zaterdag 13 april, De Rank, Soesterbergsestraat 18 (achter Wilhelminakerk), Pension Aangespoeld, aanvang 20.00 uur. Kaarten: 9,50 euro, in voorverkoop verkrijgbaar bij: Discus Hilhorst, Steenhoffstraat 34; Hans van Lidth de Jeude, Ereprijsstraat 165 (tel. 06-22709255); Henk Hagen, Lange Brinkweg 25, (tel. 06-34424114.