• Eempers
  • Eempers
  • Eempers

Te glad voor brandweer bij hulpverlening

SOEST De brandweer heeft maandagmiddag de bewoners van een villa aan de Foekenlaan niet kunnen helpen toen een zware tak in de achtertuin op de woning dreigde te vallen. De hoogwerker moest het schuine oplopende erf op, waarvoor het eerst ijsvrij gemaakt moest worden. Toen dat gebeurd was, kon de wagen de inrit ingereden worden met aan beide kanten slechts centimeters ruimte.

Eenmaal op het erf bleek het toch nog te glad te zijn. Platen onder de stempels dreigden te verschuiven en zonder platen drukten de stempels de stenen van de oprit naar beneden. Bovendien was het gevaar van wegglijden van de zware hoogwerker nog steeds aanwezig, zodat de bevelvoerder besloot de inzet af te blazen.

De bewoners kregen het advies een hovenier in te schakelen die minder zwaar materieel heeft en waarschijnlijk dichterbij de gevaarlijk hangende tak kan komen. Dat zou wel snel moeten gebeuren omdat het ernaar uitzag dat het een kwestie van tijd was voordat de tak zou afbreken en grote schade aan de woning zou aanrichten.

De brandweer heeft het gisteren en vandaag urenlang druk gehad met een tiental inzetten. In de meeste gevallen betrof het gescheurde of op bereken staande takken, onder meer op de Valeriaanstraat, Weegbreestraat, Soesterbergsestraat en Foekenlaan.