• still

Stoeptegel door ruit politieauto: agenten doen aangifte

SOEST De politie in Soest heeft aangifte gedaan van poging tot doodslag nadat - waarschijnlijk - een jongere een stoeptegel door de rit van de politieauto heeft gegooid op Oudejaarsavond.

Twee agenten reden over de Smitsweg in Soest. Toen ze een groep van zo'n twintig tot dertig jongeren passeerden, vloog er opeens een stuk stoeptegel door de ruit van het bijrijdersportier. De steen met een grootte van ongeveer tien bij tien centimeter vloog rakelings langs het gezicht van de bijrijder en raakte de arm van de bestuurder. Vanwege de dreigende situatie besloten ze niet te stoppen, maar door te rijden naar het bureau. De agenten hebben aangifte gedaan van poging tot doodslag.

Op de plek waar het gebeurde, stond een groep van zo'n twintig tot dertig jongeren. De politie gaat ervan uit dat één van hen de steen gegooid heeft en doet een dringend beroep op de jongeren die daar stonden om zich te melden en te vertellen wie de steen gegooid heeft. ,,Misschien beseft de gooier zelf inmiddels ook dat zijn actie levensgevaarlijk was. Deze persoon doet er verstandig aan om zichzelf te melden."
Alle tips zijn welkom via tel. 0800-6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.