• Vorig jaar bracht het eerste vaatje haring 18.200 euro op.

    Jaap van den Broek

Stichting Leergeld hoofddoel van haringparty

SOEST De haringparty in Soest wordt dit jaar gehouden op woensdag 19 juni, in Restaurant de Soesterduinen. Dit jaar is naast een aantal subdoelen Stichting Leergeld Soest-Baarn kozen als hoofddoel van de achttiende editie van het evenement.

Stichting leergeld ondersteunt lokaal, kinderen en gezinnen die in armoede leven. Waar de meest zaken zoals een schoolreisje, een lidmaatschap van een sportvereniging, vrijwillige ouderbijdrage vanzelfsprekend zijn, is dat voor sommige gezinnen niet het geval. Stichting leergeld laat kinderen uit deze gezinnen weer meedoen.

GOEDE DOELEN Samen met veilingmeesters Antonio van den hengel en Stephan Ott hoopt de haringpartycommissie deze editie weer een mooi veilingsbedrag voor alle gekozen doelen op te halen. Het comité heeft al een aantal verzoeken voor ondersteuning ontvangen, maar roept verenigingen, organisaties en instellingen zonder winstoogmerk op zich aan te melden voor een deel van de opbrengst van de veiling. Opgeven kan per mail naar Henk@bmosoest.nl tot 15 mei aanstaande.

ONDERNEMERS De Soester zakenkring, de Contactgroep Baarnse Bedrijven en Koninklijk Horeca Nederland nodigen alle ondernemers uit Soest en Baarn uit om zich alvast op te geven via www.zakelijksoest.nl. Naast het informele karakter van het evenement, is de veiling van het eerste vaatje Hollandse Nieuw een formeel onderdeel, waarvoor zelfstandig ondernemers in Soest en Baarn zich kunnen aanmelden. Inschrijven kan via de website.