• Archief BDUmedia

Stemmen voor nieuwe speelplekken park Boerenstreek en park Klaarwater

SOEST Dit najaar wordt de speelplek in het centrale park in de wijk Boerenstreek en de speelplek in het park achter Honsbergen in de wijk Klaarwater opgeknapt, meldt de gemeente Soest. De meeste speeltoestellen zullen worden vervangen. De gemeente nodigt omwonenden en gebruikers uit om te stemmen op hun favoriete ontwerp speelplaats.

In park Honsbergen, Klaarwater ligt een grote speelplek voor kinderen tot en met 12 jaar oud. Deze speelplek is tijdens de renovatie van het park in overleg met de wijkbewoners in 2008 bedacht en aangelegd. Door vuurwerkschade en vandalisme zijn de speeltoestellen en de kunstgrasondergrond beschadigd. ,,De schade is zo omvangrijk dat herstel van de schade niet in verhouding staat met de restwaarde van de speeltoestellen en de ondergrond. De gemeente gaat de huidige speeltoestellen en de ondergrond vervangen door 'hufterproof speeltoestellen' die in gras of zand mogen staan. Hierdoor is straks de nieuwe speelplek minder vandalismegevoelig."

PARK BOERENSTREEK In 2004 is 't Veenpark met daarin diverse speelplekken aangelegd. De speeltoestellen in de zandondergrond, waaronder het grote speelschip, zijn verouderd en toe aan vervanging. De gemeente gaat deze speeltoestellen vervangen door nieuwe speeltoestellen die weer in het zand mogen staan. Het klimtoestel in het rode kunstgras op het plein is in 2010 door het Wijkbeheerteam Boerenstreek geschonken aan de buurt en blijft behouden.

STEMMEN Voor beide speelplekken worden vier verschillende ontwerpen gemaakt. Elk ontwerp past binnen het beschikbare budget en de randvoorwaarden vanuit het beleid en beheer. Inwoners uit de wijk Klaarwater en de Boerenstreek en gebruikers van de speelplekken mogen kiezen (stemmen) welk ontwerp zij willen. Het ontwerp met de meeste voorkeurstemmen zal komend najaar worden aangelegd. Inwoners die willen stemmen kunnen zich tot 24 juni aanmelden via speeltuin@soest.nl o.v.v. speeltuin Klaarwater of speeltuin Boerenstreek. Voor de zomervakantie ontvangen deze inwoners een email met informatie over de vier verschillende ontwerpen en een link waarmee ze kunnen stemmen. Per woonadres mag maximaal één voorkeur worden aangegeven. Direct omwonenden zullen per brief worden geïnformeerd door de gemeente.