• Wethouder Harrie Dijkhuizen heette de toekomstige bewoners welkom bij de in aanbouw zijnde wijk De Groene Hoogte. ,,Op een prachtige plek die uniek is. -

    Eempers

Startsein De Groene Hoogte

SOESTERBERG Door het ingraven van kokers met daarin een wens voor de toekomst hebben aanstaande bewoners van het woningbouwplan De Groene Hoogte vorige week op de bouwplaats officieel het startsein gegeven voor de bouw. Dat gebeurde na toespraken in de Ceciliakapel van Kontakt der Kontinenten.

Jan van Steendelaar

Die werden afgestoken door wethouder Harrie Dijkhuizen van ruimtelijke ordening en Masterplan Soesterberg en directeur Arjan van Asselt van bouwbedrijf en projectontwikkelaar Heilijgers die het project aan de Frits Koolhovenweg realiseert. Daarna ging het grote gezelschap kopers lopend naar de bouwplaats. Daar drukten twee kopers, wethouder Dijkhuizen en directeur Van Asselt op een knop, waardoor uit vier kokers een regen aan confettislingers kwam. Vervolgens kreeg elke bewoners een schep een en kokertje dat ze begroeven nadat ze er een wens in hadden gedaan. De kokers zullen pas weer tevoorschijn komen bij afbraak van de huizen.

BLIJE WETHOUDER ,,Hier staat een blije wethouder", zei Dijkhuizen, ,,en ook een beetje jaloerse wethouder. Want u gaat op een prachtige plek wonen die echt uniek is. Er zijn weliswaar bomen voor gekapt, maar er is veel aan natuurcompensatie gedaan.'' Tegen de kopers van buiten de gemeente zei de wethouder: ,,U komt in een sociaal dorp terecht. Maar het is nog lang niet klaar. Scholen en voorzieningen bijvoorbeeld zijn zaken waar we volop mee bezig zijn."

Dijkhuizen prees bouwbedrijf Heilijgers dat ondanks de crisis het plan De Groene Hoogte wilde doorontwikkelen in een tijd waarin niemand nog wilde bouwen. Hij besloot zijn toespraak met het uitspreken van drie wensen: voor de ontwikkelaar een voorspoedige bouw en voor de toekomstige bewoners veel geluk en plezier in hun nieuwe woning. En ten slotte: ,,dat we met z'n allen de komende jaren zullen genieten van al het moois dat Soesterberg te bieden heeft."

Nadat Heilijgers-directeur Van Asselt een stukje geschiedenis had verteld over het plan, spoorde hij de bezoekers aan alvast kennis met elkaar te maken. Het grote gezelschap ging vervolgens naar de bouwplaats voor de officiële handelingen.

GROTE DIVERSITEIT De Groene Hoogte bestaat uit een wijk met een grote diversiteit aan woningtypen met opvallende architectonische kleur- en vormaccenten, verspringende woonblokken en afwisselende materialen die passen bij de groene omgeving. Er komen in totaal zo'n 190 woningen: starterswoningen, twee-onder-een-kapwoningen, rijwoningen en vrijstaande woningen. In het midden van de wijk komt een park. De wijk wordt in twee fasen gebouwd. De oplevering van de 90 huizen zal voor de zomer van 2019 zijn, de oplevering van de tweede fase na de zomer van volgend jaar.

De belangstelling voor een plek in de eerste fase van De Groene Hoogte was zo groot dat de huizen snel waren verkocht. Daarom werden zelfs vijftien huizen extra in de verkoop gedaan.