• Eempers
  • Eempers
  • Eempers

Spannende verrassing voor bezoekers mobiel terras

SOESTERBERG Een onverwachte verrassing voor de bezoekers van het mobiel terras dat dinsdagavond op het Odijkplein was ingericht: er tegenover hield de brandweer op hetzelfde moment een spectaculaire oefening.

Op het terras waren vertegenwoordigers van de gemeente, onder wie wethouder Harrie Dijkhuizen, welzijnsstichting Balans, politie, en boa's aanwezig voor het terugkerende item: Bakkie in de buurt. Dat wordt gedronken op een mobiel terras dat voor een uur wordt opgebouwd en daarna verdwijnt.

Zo'n dertig Soesterbergers, oude en nieuwe inwoners, konden met hen in gesprek over het wel en wee in Soesterberg. Er werden verschillende onderwerpen aan de orde gesteld. De belangrijkste waren jeugd, woningbouw en handhaving. Tegen sluitingstijd van het terras werd van de toen nog aanwezige bezoekers een groepsfoto gemaakt .

Tijdens het 'bakkie doen' was de brandweer bezig op het kaal stuk terrein met een grote oefening. Het scenario was dat er een verkeersongeluk was gebeurd. Een streekbus en twee personenauto's waren op elkaar gebotst, waarbij één van de auto's in brand was gevlogen. Die moest uiteraard geblust worden, maar de eerste zorg ging uit naar de 'slachtoffers' die uit de voertuigen in veiligheid gebracht en voor behandeling aan medisch personeel moesten worden overgedragen.