• 112Heuvelrug.nl

Soesters kunnen thuis aangifte doen

SOEST Inwoners van de gemeente Soest krijgen de komende maanden de kans om thuis op afspraak aangifte te laten opnemen. Dit is onderdeel van de pilot 'Opnemen van aangifte op locatie' die begin juli gestart is door de politie.

Uit eerdere metingen en ervaringen van de intakemedewerkers van de politie is gebleken dat er dagen zijn waarop er geen afspraken of spontane verzoeken zijn tot het laten opnemen van aangiften bij de politiepost in Soest. De laatste jaren zijn steeds vaker geluiden te horen van mensen die niet meerde moeite nemen om naar het bureau gaan om aangifte te doen.

1 OKTOBER Het basisteam wil nu met deze pilot onderzoeken of het doen van aangifte op locatie de aangiftebereidheid verhoogd. Deze pilot van de politie loopt tot 1 oktober van dit jaar.

LOCATIE Aangevers kunnen uit verschillende dagdelen in de week kiezen om de aangifte thuis of op de werklocatie in Soest of Soesterberg te laten opnemen. Ook kunnen ze kiezen of de politiemedewerker wel of niet in uniform de thuisaangifte kan opnemen.

EVALUATIE Na het opnemen van de aangifte krijgen aangevers een evaluatieformulier. Hiermee kan het proces tijdens de pilotfase aangescherpt worden. In oktober zal op basis van deze formulieren en de ervaringen van de politiemedewerkers besloten worden hoe en of de werkwijze wordt voortgezet.

MOGELIJKHEDEN De openingstijden van de politiepost aan de Dalweg in Soest blijven onveranderd gedurende de pilot. Het hoofdbureau van dit district is gevestigd aan de Eemnesserweg in Baarn.

Ook blijft de mogelijkheid bestaan om via internet aangifte te doen: https://www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen.