• Eempers

Soesternaar Ben van Zelst topcoach van het jaar

SOEST Praktijkbegeleider Ben van Zelst van Instalatiemensen uit Soest is bekroond tot topcoach van het jaar. Hij mag zich, samen met twee andere, een jaar lang de beste praktijkbegeleider in de installatiebranche noemen. Tijdens de uitreiking in Utrecht werd het drietal door de jury geroemd om hun 'bereidheid een extra stap te zetten'. Zij wonnen naast een beker ieder een geldprijs van €2.500,-.

Van Zelst is winnaar in de categorie Installatiebedrijven. Hij is volgens de jury uitzonderlijk goed in het bijeenbrengen van het netwerk van de leerlingen: ouders, school, vrienden en zelfs de sportclubs. Hij leert leerlingen niet alleen een vak, maar ook op eigen benen staan. De voormalig topatleet probeert ook in het begeleiden de beste te zijn: ,,Je probeert het zo goed mogelijk te doen. Je coacht de leerlingen op een manier waarvan je denkt 'dit is de beste manier' en dat dan ook zo blijkt, is prachtig".

Leerlingen nomineerden in totaal 750 kandidaten. Uit deze longlist bleven na een stevige selectie negen finalisten over, drie in elke categorie: Groot Bedrijf, MKB en Opleidingsbedrijf. Uit deze negen coaches koos een vakkundige jury de uiteindelijke winnaar. Tijdens een feestelijke uitreikingsmiddag waarin het thema coaching centraal stond, werden de winnaar bekend gemaakt.