• Politie.nl

Soester veroordeeld voor hennepbezit

SOEST (JPU) Een 35-jarige man uit Soest is door de politierechter in Utrecht veroordeeld tot 120 uur werkstraf en twee maanden voorwaardelijke gevangenisstraf. De rechter verklaarde de verdachte schuldig aan het bezit van bijna tien kilo hennep die is gevonden in een pand in Soest.

De Soester vertelde zelf aan de rechter dat zijn leven kapot is gemaakt door de vondst van de hennep. Hij was mede-eigenaar van horecazaak Alanya aan de Soesterbergesestraat. Alle vergunningen van dit bedrijf zijn door de burgemeester ingetrokken na de vondst van de hennep.

MINNARES Twee jaar geleden vond de politie de hennepdrogerij in een pand aan de Weegbreestraat. Op beelden is te zien dat de Soester regelmatig het pand binnen loopt. Hij was de tussenpersoon bij de makelaar. De Soester heeft twee jaar lang gezwegen over de vondst van de hennep. Nu vertelde hij dat hij het pand gebruikte om dat hij een minnares had van wie zijn vrouw niets mocht weten.

GIJZELING De voormalig restauranthouder vertelde dat hij zakelijk is geruïneerd door deze strafzaak. Hij had geen strafblad, maar de Soester zit op dit moment wel in voorarrest. Hij wordt verdacht van het medeplegen van een gijzeling in Soest en Amersfoort in juli. Drie weken geleden is hij daarom aangehouden.

HOGER BEROEP De officier van justitie vond het onverwachte liefdesverhaal ongeloofwaardig. Advocaat Cem Polat betoogde dat er geen bewijs was dat de Soester iets wist van de hennep. Maar de rechter nam de eis van de officier over. Advocaat Polat kondigde tijdens de zitting aan, dat hij in hoger beroep gaat tegen deze straf.