• Eempers
  • Eempers

Soest heeft landelijke primeur Alpine A 110

SOEST Bij garage Stam Soestdijk aan het Nieuwerhoekplein had Soest zaterdag de landelijke primeur van de presentatie van de nieuwe Renault Alpine A 110. Er kwamen honderden bezoekers op af. Die belangstelling was te verwachten, want sinds het bekend worden van de comeback van dit legendarische model heeft Stam er binnen twee weken al veertig verkocht.

De kopers zullen nog tot 1 april op hun aankoop moeten wachten. Dan wordt de eerste auto van de gelimiteerde première edition geleverd. Die bestaat uit 1955 genummerde exemplaren, het getal dat herinnert aan het eerste jaar waarin de Alpine uitkwam.

ALUMINIUM Een bijzonder kenmerk van deze tweezits sportcoupé, opvolger van de Alpine A 110 uit de jaren zestig, is dat hij helemaal uit aluminium is gemaakt; niet alleen de carrosserie, maar ook het chassis en de motor. Daardoor is de Alpine A 110 met 1.100 kilo een lichtgewicht. Ter vergelijking met de nieuwe Alpine was ook het oorspronkelijke model in de showroom neergezet.

PRIMEUR Na de wereldpremière van de nieuwe sportwagen op de Autosalon van Genève in maart vorig jaar, werd bekend dat Nederland twee Alpine Centra zou krijgen: bij Stam Soestdijk en bij een autobedrijf in Hengelo, dat later dit jaar open gaat.