• Koen Suyk

Slimme verkeerslichten voor Soesterberg

SOESTERBERG De provincie Utrecht vervangt op vrijdag 14 en zaterdag 15 juni de verkeersregelkast van de verkeerslichten op het kruispunt van de Amersfoortsestraat (N237) en de Richelleweg/Van Weerden Poelmanweg in Soesterberg. De vervanging is nodig, omdat het materiaal in de kast aan het eind van zijn levensduur is. Een nieuw regelsysteem met slimme verkeerslichten moet tevens gaan zorgen voor een betere doorstroming van het verkeer, meldt de provincie Utrecht.

De werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het plaatsen van een nieuwe regelkast langs de kant van de weg, ,et aanbrengen van een nieuwe detectielus in het wegdek en het aansluiten/inregelen van nieuwe software.

Tijdens de werkzaamheden blijven de Amersfoortsestraat en de Richelleweg/Van Weerden Poelmanweg gewoon open voor het verkeer. Wel zal het aantal rijstroken op de Amersfoortsestraat worden teruggebracht en zullen verkeersregelaars aanwezig zijn voor een veilige en vlotte doorstroming.

SLIMME LICHTEN In de nieuwe verkeersregeling is een softwarevoorziening opgenomen die slim en op maat kan inspelen op elke verkeerssituatie. Dus niet alleen op de reguliere situaties overdag en in de spits, maar ook op afwijkende situaties, bijvoorbeeld bij calamiteiten. De nieuwe regeling wordt aangesloten op de regionale verkeerscentrale in Huis ter Heide. Van hieruit wordt het netwerk van verkeerslichten beheerd.