• Stedin

Slimme energiemeters voor bewustwording in Soest

SOEST Zo'n 14.000 huishoudens in Soest krijgen sinds eind november door Stedin de slimme energiemeter aangeboden. Soest wil in 2030 energieneutraal zijn en de slimme meter biedt de mogelijkheid om zelf nauwkeurig het energieverbruik te volgen. Hierdoor is het makkelijker om energie te besparen. Burgerinitiatief 'Energie Actief Soest', de gemeente Soest en Stedin bieden daarnaast een gezamenlijk informatiepakket aan over mogelijkheden om energie te besparen.

Na plaatsing van de slimme meter krijgen inwoners een informatiepakket aangeboden van Energie Actief Soest en Stedin. Daarin staan handvatten om aan de slag te gaan met energiebesparing. De gemeente Soest ondersteunt de samenwerking door op het digitale gemeentelijk Energieloket tijdens de plaatsing van de slimme meters een speciale 'balie slimme meters' aan te bieden aan de inwoners van Soest.

Tot en met februari 2018 vervangt Stedin in Soest de traditionele meters door slimme energiemeters. Inwoners van Soesterberg, omgeving Amersfoortsestraat, hadden de primeur. Stedin vervolgt het plaatsen van de meters bij klanten in postcodegebieden 3768, 3766, 3765, 3764, 3763, 3762 en eindigt in 3761.

Alle inwoners van Soest ontvangen binnenkort een brief van Stedin. Hierin staat een voorstel voor een datum en tijdstip waarop een monteur de meter komt vervangen.