• Eempers
  • Eempers
  • Eempers
  • Eempers

Slachtoffer kritiek na aanrijding in Soesterberg

SOESTERBERG De traumahelikopter, drie ambulances en veel politie rukten woensdag aan het einde van de middag uit naar een aanrijding op de Amersfoortsestraat in Soesterberg. Even voorbij het Boele Staalecoduct in de richting Amersfoort was een overstekende voetganger aangereden door een personenauto. Het slachtoffer raakte zwaargewond. Na langdurige behandeling door ambulancepersoneel en artsen van het mobiel medisch team werd de vrouw in kritieke toestand met een spoedtransport naar het Utrechts Medisch Centrum gebracht.

Het slachtoffer werd geschept toen hij lopend de drukke Amersfoortsestraat overstak. Het is niet bekend hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. De Verkeers Ongevallen Analysedienst (VOA) heeft de situatie in kaart gebracht en onderzoek gedaan.

Om de hulpdiensten de ruimte te geven, was de weg gedurende de afhandeling van het incident afgesloten in de richting Amersfoort. Verkeer werd omgeleid via de Laan Blussé van Oud Alblas. Verkeer richting Soesterberg werd over het fietspad geleid.