• Als jongleurs goochelen de muzikanten met hun instrumenten. Dat is zaterdag 23 juni te zien en vooral te horen.

    Jaap Reedijk

SLÄPSTICK met Wëreldbänd

SOEST Het programma SLÄPSTICK dat Wëreldbänd zaterdag 23 juni in Cabrio opvoert, is een belevenis. Zoals een jongleur met ballen aan het werk gaat, zo goochelen deze muzikanten met hun instrumentarium. Er zijn nog kaarten te verkrijgen voor 'de ode aan de muzikale komiek'.

Peter Beijer

Wëreldbänd is ontstaan in 1997 en bestaat uit Ro Krauss, Willem van Baarsen, Rogier Bosman, Sanne van Delft en Jon Bittman. De band heeft zich voor SLÄPSTICK laten inspireren door beroemde voorgangers zoals Spike Jones, de Marx Brothers, Grock en Mini & Maxi. De Wëreldbänd maakt zijn eigen variété en geeft daarnaast een draai aan beroemde scènes van Charlie Chaplin, Buster Keaton en Laurel & Hardy. Het resultaat is een show met muzikale virtuositeit, ontroering en humor. In mei ontving Wëreldbänd de gerenommeerde Johan Kaart Prijs voor deze voorstelling.

WEERZIEN Voor Wëreldbänd betekent het optreden een weerzien met Cabrio. Ro Krauss: ,,In 2006 en in 2013 zijn wij al in Soest geweest. Optreden in de open lucht geeft een speciaal tintje aan de voorstelling. Er zijn veel meer natuurlijke elementen zoals vogels, wind of een avondzon. Dat voegt vaak iets bijzonders toe. Maar het kan ook voor hilariteit zorgen: toen we met Brigitte Kaandorp in De Kersouwe in Brabant speelden, ging zij tijdens een heel zacht nummer in een mierenhoop zitten."

GRAPPIG Humor is een van de ingrediënten van een optreden van Wëreldbänd. De bandleden schieten zelf ook wel eens in de lach. Krauss: ,,Dat gebeurt zelfs vaker dan je denkt! En meestal is dat dan ook heel grappig voor het publiek. Nog niet zo lang geleden probeerde Willem zijn jas uit het publiek te halen, maar hij kreeg hem niet los. Terwijl hij daar stond te rukken zagen wij dat hij niet zijn jas, maar dat van een man uit het publiek vast had. Hij rukte die arme man bijna van zijn stoel. Dan gieren wij het uit!"

KAARTEN De voorstelling SLÄPSTICK van Wëreldbänd is geschikt voor alle leeftijden en ook voor anderstaligen. De voorstelling begint om 20.30 uur in Openluchttheater Cabrio. Kaarten kosten 26,00 euro (exclusief 1,00 euro renovatietoeslag). Voorverkoop via www.openluchttheatersoest.nl.