SBS mobiliseert Soest voor hulp aan alleenstaande moeder

SOEST Het televisieprogramma Een Goede Buurt is donderdagavond in Soest. Daarvoor houden presentator Dennis van der Geest en het productiebedrijf IDTV een bijeenkomst in Grand Café Soestdijk. Idee van het programma is dat de buurt in actie komt om een buurtbewoner die hulp nodig heeft, te ondersteunen.

In dit geval gaat het om een alleenstaande moeder uit Soest, ze is ongeneeslijk ziek en kan de hulp uit de buurt heel goed gebruiken. ,,Ondanks alle tegenslagen in haar leven is zij een positief persoon en wil ze nog steeds alles eruit halen wat erin zit. Alleen is haar energie zeer beperkt'', legt IDTV uit. ,,Eén van haar grootste wensen is nog zo veel mogelijk mooie herinneringen maken voor haar kind. Het zou daarom fantastisch zijn dat zij mensen uit de buurt kent die haar af en toe zouden kunnen helpen zodat ze haar energie aan de juiste dingen uit te geven en minder (praktische) zorgen te hebben. Zij heeft bijvoorbeeld concreet iemand nodig die af en toe een klusje voor haar in huis kan verrichten, omdat het haar zelf niet lukt. Of mensen die iets creatiefs met haar en haar zoon kunnen doen. Maar ook een kopje koffie of af en toe boodschappen doen kan al voldoende zijn.''

Om te bekijken wat buurtbewoners voor de vrouw kunnen betekenen wordt de bijeenkomst gehouden in Grand Café Soestdijk.  Van der Geest hoopt dat zo veel mogelijk mensen komen. ,,Je mag je aanmelden via dennis@idtv.nl maar last minute binnenvallen mag ook. Iedereen is welkom'', schrijft Van der Geest in een uitnodigingsbrief die op minimaal driehonderd adressen is bezorgd. De bijeenkomst start om 19.00 uur, inloop is vanaf 18.30 uur. Het duurt tot ongeveer 21.00 uur. Grand Café Soestdijk is te vinden aan de Vredehofstraat 6 in Soest. Tijdens de bijeenkomst worden opnames gemaakt die mogelijk in de tv-uitzending getoond worden.

Bron video: IDTV