• Sandra Rijfers

Sandra Rijfers wint zomerfotowedstrijd

SOEST Een slaapfeestje met weinig slaap. Het is 's morgens vroeg al heet. Dus dan maar met z'n allen naar de bakker om ontbijt te halen en vervolgens naar de Lange Duinen. Daar drukt Corné Rijfers af als hij zijn dochter en negen vriendinnen met zand ziet gooien. Op aanraden van een kennis stuurt moeder Sandra de plaat in voor de zomerfotowedstrijd van de Soester Courant. ,,Niet eens voor de prijs, maar omdat ik het leuk vind als die meiden in de krant komen", aldus Sandra. En? Nog winnaar ook, met 166 stemmen.

Peter Beijer

Twintig handenvol duinzand omhoog gegooid door tien vrolijke meisjes. De winnende inzending van de zomerfotowedstrijd geeft een perfect beeld van de afgelopen hete zomer. Een foto waar je naar blijft kijken; zomer, plezier, zorgeloosheid, hitte en eindeloze lange dagen. Het is gevangen in één beeld.

Knijp je ogen half dicht en door je wimpers zie je dat het duinzand in de blauwe lucht een ondefinieerbaar woord vormt. Sandra Rijfers stuurde de foto in die door haar man geschoten werd. ,,Hij heeft oog voor kiezen van de juiste locatie en het schieten van het mooiste plaatje. Het weer en de locatie waren perfect voor deze foto."

SLAAPFEESTJE De foto werd genomen als sluitstuk van een slaapfeestje dat Sandra voor haar dochter had georganiseerd. ,,Mijn dochter vierde in juli haar verjaardag. Het werd een slaapfeestje met meiden uit haar klas. Je begrijpt dat er van slapen weinig terecht is gekomen. De volgende dag was iedereen vroeg wakker en werd er een ontbijtje gehaald in de supermarkt. Met z'n allen zijn we naar de Soester duinen gegaan en aan een picknicktafel hebben we ontbeten. Daarna is deze foto gemaakt. De bedoeling was om de kinderen, als bedankje voor hun komst, deze foto te geven. Mensen uit mijn omgeving spoorden mij aan om deze foto voor de zomerfotowedstrijd in te sturen."

Sandra verdient met haar winnende inzending een bon van Stomerij Roelofs. ,,Die ga ik verzilveren, zeker. Maar daar hebben die meiden niks aan, terwijl zij de hoofdrolspelers op de foto zijn. Vrijdag komen ze daarom opnieuw bij ons op visite en dan ga ik met ze naar IJssalon Beemer om de overwinning te vieren."

ORIGINEEL De andere vier 'finalefoto's' zijn geschoten op vakanties in Cuba, Spanje, Canada en Utrecht. Sandra Rijfers en haar gezin vierden de vakantie in Normandië waar -op de grens met Bretagne- onder meer het beroemde kasteel Mont Saint Michel werd bezocht. Het kasteel is een fotowaardige bezienswaardigheid, maar een plaatje hiervan zou niet zo origineel en vrolijk zijn als de winnende zomerfoto die binnen de eigen gemeentegrenzen op spontane wijze is gemaakt.