• AV Pijnenburg

Record Blauwe Paaltjes: 14.26

SOEST Voor de sporters die na de zomervakantie hun conditie op peil gaan brengen, ligt een grote uitdaging in en rond de Lange Duinen. Het 4,5 kilometer lange traject van de 'Blauwe Paaltjes' is in een nieuw officieel record afgelegd: 14 minuten en 26 seconden.

De snelheidsduivel die dit op zijn geweten heeft, is Daan van Doorn. Het is dat er geen camera van de politie stond, anders had de Soester atleet flink moeten dokken.

REGENBUI Zes jaar hield het vorige parkoersrecord van Timo van Beek stand. Geholpen door een fikse regenbui vloog hij toen over het goed begaanbare zand naar een tijd van 14.41. Dit keer werden de atleten niet geconfronteerd met regen. Voor de negende editie van het Open Soester Kampioenschap Blauwe Palen werd het parkoers voornamelijk door een overvloed aan zonnestralen 'geprepareerd'.

ONBEDREIGD AV Pijnenburg atleet Daan van Doorn scheen geen hinder te ondervinden aan het mulle zand en hij ging onbedreigd als winnaar over de finish, waarbij hij het record vijftien seconden scherper stelde.

Van Doorn was al weer aardig op adem toen de twee andere 'podiumganers' hun wedstrijd beëindigden. Vincent Hofmann finishte in 15 minuten en 45 seconden, weer dertien tellen later passeerde Martell Demarteau de denkbeeldige streep. VROUWEN Bij de vrouwen was Sandra van de Grift al na 19 minuten en 33 seconden klaar. Rijnvis Cranenbroek (20.51) en Monique Verhoef (21.09) completeerden het podium. Bij de jeugd pakte de 15-jarige Dylan Navu Marquez de winst in 16.23. Hij werd daarmee ook nog eens vijfde overall. Lucas Stolk (17.33) en Julian Dorresteijn (18.32) werden respectievelijk tweede en derde. LUDIEK Bij het toekennen van de prijs voor de meest ludieke uitdossing had de jury een gemakkelijke avond. Hier de hoofdprijs unaniem voor de hoela-hoep dames van de A-trainingsgroep van AV Pijnenburg onder leiding van Yvonne Sebel en Nancy Vringer. Titelverdedigster Wilma Louwenaar eindigde dit jaar als prinses tweede. Het badjas/pyjama duo Erik en Annelien van Holland werd derde, de zevenjarige chef-kok Eneas Verbakel kreeg de aanmoedigingsprijs.

Dat het record na de zomervakantie sneuvelt is onwaarschijnlijk. Hooguit zullen de ex-vakantiegangers wat kilo's van hun gewicht kunnen afsnoepen.