• Kunstencentrum Idea

Project Rondje om de Kerk op basisscholen Soest

SOEST Op 22 basisscholen in Soest en Soesterberg mochten leerlingen uit groep vijf en zes de afgelopen drie weken aan de slag met het erfgoedproject 'Rondje om de Kerk'. Tijdens dit project mochten leerlingen aan de slag met een iPad om een animatie te maken waarin zijzelf de hoofdrollen speelden. Het project is een initiatief van Kunstencentrum Idea in samenwerking met Kunst Centraal. 

Het project draait om het personage Frederika Kortenhorst. Zij heeft op haar zolder oude spullen gevonden en vraagt zich af waar ze vandaan komen. De leerlingen helpen haar bij deze zoektocht en belanden in de kerk in Soest. Daar ontmoeten ze Frederika. Tijdens de laatste les komt een gastdocent in de klas om met de leerlingen een zelf verzonnen kort verhaal over Frederika om te zetten naar een animatiehoorspel op de iPad. 

GASTLES Sanne Hoeksema, gastdocent van kunstencentrum Idea, kwam op de Ludgerusschool een gastles geven. In tweetallen mochten leerlingen een verhaal bedenken. Het idee is dat de leerlingen in een les leren om script te schrijven en toneel te spelen. ,,Het valt op hoe digivaardig de leerlingen zijn en hoe snel ze om kunnen aan met de app op de iPad. Het was een zeer geslaagd project," laat Idea weten in een persbericht.