• René van Hal Soest

Programma voor dodenherdenking

SOEST In Soest en Soesterberg wordt volgende week weer in brede zin herdacht en gevierd. Stichting Comite 4 en 5 mei Soest-Soesterberg staat garant voor een passend programma.

Op donderdag 4 mei is de aula van het Griftland College aan de Noorderweg het decor voor de herdenkingsbijeenkomst. Milou Dales van de Waldheimmavo neemt om 18.45 uur plaats achter de piano. Medewerking verleent onder andere ook het koor Joyful.

STILLE TOCHT Vanaf het Griftland College lopen de bezoekers vanaf half acht in een stille tocht naar het monument. Daar vindt een plechtigheid plaats. Vóór de twee minuten stilte vinden de kransleggingen plaats. Na de twee minuten stilte en het Wilhelmus houden scholieren voordrachten. Ook burgemeester Rob Metz leest een gedicht voor.

BEVRIJDINGSVUUR Nog dezelfde avond vertrekken tientallen lopers per bus naar Wageningen. Daar halen ze het bevrijdingsvuur op, dat ze na middernacht in estafettevorm lopend naar Soest brengen. Rond 8.30 uur worden ze op 5 mei verwacht bij OC De Klarinet. Vandaar rennen ze vanaf 8.45 uur verder richting Museum Soest waar het vuur wordt ontstoken. Inwoners worden opgeroepen de lopers op het laatste traject aan te moedigen en zijn van harte welkom bij Museum Soest, waar koffie, limonade en iets lekkers klaarstaan.

CONCERT Op zaterdag 13 mei, aanvang 20.00 uur, is er een bevrijdingsconcert in de Caroluskerk in Soesterberg. Kaarten zijn gratis verkrijgbaar bij Museum Soest en bij Drogisterij Sukking. Medewerking aan het bevrijdingsconcert verlenen popkoor Allround, muziekvereniging Odeon en Vocal Band Experience Amersfoort.