• Oranje comité

Programma 'Koningsdag nieuwe stijl' bekend

SOEST Koningsnach is komende donderdagavond het traditionele startsein voor de activiteiten in Soest en Soesterberg rondom de jaarlijkse viering van Koningsdag. Voor Soest en Soesterberg is er sprake van een nieuwe opzet.

De Oranje Comités in Soest en Soesterberg hebben hun activiteiten na de organisatie in 2017 beëindigd. Eind 2017 is een nieuw comité Koningsdag van start gegaan die de coördinatie verzorgt voor alle activiteiten in zowel Soest als Soesterberg. De activiteiten zelf worden georganiseerd door een verscheidenheid aan verenigingen en organisaties.

In Soesterberg worden op donderdagavond om 21.00 uur de Koningsdagactiviteiten geopend door burgemeester Rob Metz, in de tent die is geplaatst nabij de Banninghal. Tijdens de officiële opening wordt afscheid genomen van de zes leden van het plaatselijke comité.

In Soest vindt de opening plaats op vrijdag 27 april om 10.00 uur op de Oranje Vrijmarkt. Allereerst zal door het Comité Koningsdag Soest en de Scouting afscheid worden genomen van de drie bestuursleden van het Soester Oranjecomité. Aansluitend zal de officiële opening plaats vinden van de Koningsdagactiviteiten door burgemeester Metz.

Bij beide openingen zal stil gestaan worden bij de overgang van oud naar nieuw waarbij een korte introductie plaats vindt van de verschillende activiteiten die plaats zullen vinden. De verwachting is dat in 2019 een nog uitgebreider programma kan worden samengesteld.

PROGRAMMA  In het bijgaande programma (zie afbeelding) is er ook in 2018 al sprake van nieuwe activiteiten, zoals het Muziekfeest op het tot Oranjeplein omgedoopte Kerkplein. Op de Oranje Vrijmarkt is plaats gemaakt voor een grootse Spellenplein voor de kinderen en de jeugd. De organisatie is in handen van de plaatselijke scoutinggroepen, die mede daarvoor een gezamenlijke evenementenstichting hebben opgericht.