• Archieffoto

    Eempers

Presentatie De Linde tijdens Open Dag

SOESTERBERG Om de inwoners van Soesterberg en de bewoners van de wijk Sterrenberg kennis te laten maken met alle activiteiten die er worden georganiseerd, houdt Stichting De Linde op zaterdag 23 juni van 10:00 tot 13:00 uur een open dag. Dan zijn de organisatoren, begeleiders en docenten in De Linde aanwezig om informatie te geven en te laten zien wat de activiteiten inhouden.

Sinds de opening van het dorpshuis aan de Chr. Huygenslaan op 2 oktober vorig jaar is het een centrum van verschillende activiteiten. Er wordt bijvoorbeeld wekelijks geschilderd in het Open Atelier, naailes gegeven in de NaaiSalon, is er ontmoeting en creativiteit in het Creatief Café, zijn er taallessen om de Nederlandse taal te leren beheersen, is er elke woensdag ontmoeting op de koffieochtend en een keer in de maand is er een themaochtend over historie van Soesterberg.

ACTIVITEITEN Voor de kinderen is er eens de maand een Legobouwmiddag. Buro Bijeen werkt er met alleenstaande ouders in het omgaan met problemen die zich in die situatie vaak voordoen. Op dit moment is er op drie woensdagmiddagen de activiteit 'Kies je kunst' met de intentie om bij voldoende belangstelling volgend jaar in De Linde voor kinderen in verschillende leeftijdsgroepen met kunst, zoals sprookjestheater en dans, aan de slag te gaan.

VERGADEREN Behalve het organiseren van activiteiten kan er in De Linde ook vergaderd worden door verenigingen, vrijwilligersorganisatie, maar ook door professionele organisaties. De gemeente vergadert er regelmatig, de nieuwe Soesterbergse politieke partij POS heeft er een informatiebijeenkomst gehouden, er kunnen lezingen gehouden worden, films vertoond en workshops gegeven worden. Bestuursleden van De Linde zijn op de open dag aanwezig om uitleg te geven over wat er allemaal kan in het dorpshuis.

TENTOONSTELLING In De Linde is momenteel de tentoonstelling Project 142 te bezichtigen. Initiatiefnemer Werner Paans is aanwezig om bezoekers te vertellen wat de intenties van deze tentoonstelling zijn en zijn ervaringen te delen uit alle verhalen die hij te horen heeft gekregen bij het interviewen van de deelnemers aan dit project. Het zijn bijzondere verhalen van mensen die in een ander land geboren zijn en vertellen hoe zij in Soest en Soesterberg gekomen zijn.