• Lex van Lieshout

POS wil tussentijdse evaluatie Masterplan

SOESTERBERG Het Masterplan Soesterberg is tien jaar oud. In de ogen van Partij Ons Soesterberg (POS) is het tijd om het te gaan evalueren en waar mogelijk bij te sturen. POS wil graag de inwoners hierbij betrekken.

Jan van Steendelaar

In Soesterberg tekenen zich grote veranderingen af. Alle plannen zoals het Masterplan en Hart van de Heuvelrug hebben impact in het dorp. De komende jaren groeit de bevolking naar ongeveer 9.500 inwoners, los van de wijk Sterrenberg die officieel bij Zeist hoort, maar wel tegen Soesterberg aan ligt. Volgens POS is het tijd om tussentijds te kijken hoe het Masterplan loopt.

ENQUÊTE Reageren is mogelijk via het mailadres masterplan@onssoesterberg.nl of door het invullen van de enquête op de website en Facebook. ,,De inwoners kunnen ons ook gewoon aanspreken," zegt Gerben Stormbroek van POS.

TERUGKOPPELING ,,We willen zoveel mogelijk terugkoppeling uit het dorp meenemen. Wat gaat goed en wat gaat niet goed? Waar mogelijk kan dan nog het een en ander worden bijgestuurd. Daarnaast hopen we dat de gemeente Soest op zijn minst lering trekt voor de toekomst. Je moet altijd je inwoners betrekken bij grote projecten. De tijd dat de overheid alleen maar keuzes over je maakt en niet met, is wat ons betreft voorbij", besluit Stormbroek.

,,Hoe meer de inwoners ons voorzien van input, hoe scherper wij de mening van Soesterberg over het voetlicht kunnen brengen bij de gemeente Soest."