• Pixabay

Politie zoekt verdachten gewelddadige inbraak

SOEST De politie zoekt nog steeds naar de onbekende verdachten van een gewelddadige inbraak in Soest. Bij de inbraak in een huis van een ouder echtpaar aan de Wilhelminalaan is de bewoner ernstig gewond geraakt.

Vlak voor Kerst, in de nacht van zaterdag 23 en zondag 24 december 2017, wordt een 70-jarige bewoner uit Soest wakker van gestommel op de zolder. Hij loopt de trap op om te kijken wat er aan de hand is, wanneer hij in een flits iemand voorbij ziet rennen en het zwart wordt voor zijn ogen. Zijn vrouw, inmiddels wakker geworden van het geluid, ziet haar man bewusteloos op de grond liggen en krijgt ook een duw. Doordat het allemaal zo snel ging, is het niet duidelijk of het om één of twee inbrekers gaat.

De man ligt bewusteloos op de grond met op zijn achterhoofd een wond. Er wordt 112 gebeld. In het ziekenhuis blijkt dat hij een hersenbloeding heeft. Ook heeft hij twee gebroken ribben, letsel in zijn gezicht en op zijn rug en verwondingen aan zijn hand.

BUIT Er is niets gestolen. De inbreker of inbrekers slaan zonder buit op de vlucht.

GETUIGEN De politie is op zoek naar mensen die getuigen zijn geweest van de inbraak, of iets verdachts hebben gezien. Op bewakingsbeelden van een nabijgelegen bedrijf is te zien dat er tussen 02.45 uur en 03.15 uur drie mensen op de Wilheminalaan hebben gefietst. Ook met deze mensen wil de politie in contact komen.