Politie zoekt verdachte van babbeltruc

SOEST De politie is nog altijd op zoek naar de onbekende man die in juli een een vrouw uit Soest met een babbeltruc van haar bankpas wist te beroven.

De verdachte is nog niet aangehouden en daarom heeft de politie nu beelden vrijgegeven. Het incident vond plaats op vrijdag 27 juli. De 69-jarige vrouw had net boodschappen gedaan bij de supermarkt aan de Van Weedestraat. Als ze haar boodschappen in haar auto laadt, spreekt een man haar aan. Hij vraagt of ze geld kan wisselen. Als ze in haar portemonnee zoekt naar wisselgeld, staat hij dichtbij haar en kijkt mee in haar portemonnee. Ongemerkt steelt hij dan haar bankpas.

Blijkbaar heeft hij ook de pincode af kunnen kijken, want hij pint ruim 1250 euro van haar rekening. Dat doet hij onder andere bij de geldautomaat van de bank in een andere supermarkt en hij koopt daar bij de servicebalie pakjes sigaretten. Die rekent hij met het gestolen pasje af.

Tips zijn welkom via de gratis Opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070. Bellen met Meldt Misdaad Anoniem kan ook op 0800-7000.

Bron video: Bureau Hengeveld.