Politie zoekt pinpasdief bij Lidl

SOEST Een man leidde met een babbeltruc een vrouw uit Soest af en wist zo haar bankpas te stelen nabij de Lidl. De politie zoekt de nog onbekende verdachte. 

Het gebeurde op 27 juli. De 69-jarige vrouw had net boodschappen gedaan bij de supermarkt aan de Van Weedestraat. Toen ze haar boodschappen in haar auto laadde, sprak een man haar aan. Hij vroeg of ze geld kon wisselen. Toen ze in haar portemonnee zocht naar wisselgeld, stond hij dichtbij haar en keek mee in haar portemonnee. Ongemerkt stal hij op dat moment haar bankpas.

Blijkbaar heeft hij ook de pincode af kunnen kijken, want hij pinde ruim 1250 euro van haar rekening. Dat deed hij onder andere bij de geldautomaat van de bank in een andere supermarkt en hij kocht daar bij de servicebalie pakjes sigaretten. Die rekende hij met het gestolen pasje af.

De man heeft een blanke huidskleur en is in de leeftijd van 25 tot 35 jaar. Hij heeft een normaal postuur, kort, zwart haar en een stoppelbaardje. Hij droeg een geruit overhemd en had een donkerblauwe, korte broek aan.

Wie de verdachte op de beelden van de beveiligingscamera herkent, weet hoe hij heet of waar hij woont, wordt verzocht te bellen met de gratis Opsporingstiplijn 0800-6070, Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 of het digitale tipformulier.

Video: Bureau Hengeveld/RTV Utrecht.