Politie zoekt nog twee daders van ramkraak Juwelier Colitico

SOEST In de van Weedestraat ramden inbrekers de pui van een juwelierszaak. De politie was er snel bij en kan één verdachte op heterdaad arresteren. De recherche zoekt zijn nog onbekende handlangers, meldde de politie woensdagavond in opsporingsprogramma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht.

Het gebeurde in de nacht van zondag 15 op maandag 16 april tussen 3.00 uur en 03.30 uur. De daders reden met een auto door de glazen pui de winkel in. De politie zocht met een speurhond en een helikopter naar drie weggerende personen. De Forensische Opsporing nam de auto in beslag voor sporenonderzoek. Agenten arresteerden in de omgeving één verdachte. Het gaat om een 23-jarige jongeman uit Almere. De politie doet onderzoek naar zijn betrokkenheid bij deze ramkraak.

Agenten hebben getuigen gesproken die de klap hebben gehoord, maar ze willen ook graag ooggetuigen spreken. Wie vóór, tijdens of na de ramkraak iets gezien of gehoord heeft, dat er mogelijk iets mee te maken heeft, of weet wie de nog voortvluchtige verdachten zijn, wordt verzocht te bellen met de gratis Opsporingstiplijn van de politie, tel. 0800-6070, het digitale tipformulier, of anoniem via tel. 0800-7000 of Meld Misdaad Anoniem.

Video: Bureau Hengeveld/RTV Utrecht