• Eempers

Politie zoekt getuigen van mislukte plofkraak in Soest

SOEST Dieven hebben vrijdagochtend geprobeerd een geldautomaat aan de Soesterbergsestraat in Soest op te blazen. De politie is een onderzoek gestart en zoekt getuigen. 

Even voor 05.00 uur die nacht werd de politie gealarmeerd naar aanleiding van een verdachte situatie bij de geldautomaat. Een getuige zag personen aan de automaat rommelen. Agenten gingen er direct op af en zagen dat het kennelijk ging om een mislukte plofkraak. De daders waren er vandoor gegaan. De politie zette de omgeving van de geldautomaat af voor onderzoek aan de automaat en ontruimde een aantal woningen in verband met mogelijk explosiegevaar. Agenten zochten onder meer met een helikopter de omgeving af naar de verdachten, maar die bleken spoorloos verdwenen. Er werden uiteindelijk geen explosieven aangetroffen en de bewoners konden na circa twee uur terug naar huis.

SIGNALEMENTEN Volgens de politie gaat het om vier daders die op twee scooters reden. Ze droegen donkere kleding en hadden bivakmutsen op. Wie iets van de poging tot plofkraak heeft gezien en wie de daders op de vlucht ergens gezien heeft, kan contact opnemen met de politie via 0900 8844 of anoniem via 0800 7000.