• still Bureau Hengeveld

Politie toont duidelijke beelden van kluisjeskraker in sportcomplex

SOEST Twee bezoekers van een sportcomplex in Soest kwamen dinsdag 24 april na het sporten tot de ontdekking dat hun pinpassen verdwenen waren. Nog voordat één van de slachtoffers de diefstal ontdekt, was er met zijn pas al ruim 3500 euro gepind.

Daarna heeft hij de pas uiteraard geblokkeerd. Als de dief de pas wil gebruiken om bij de Mediamarkt een drone af te rekenen, mislukt die betaling. Op de bewakingsbeelden van de Mediamarkt is de man die met de pas wil betalen te zien. Dezelfde man is ook te zien op bewakingsbeelden van het sportcomplex in Soest.

SIGNALEMENT Het gaat om een man met een blanke/lichtgetinte huidskleur van 30 tot 40 jaar oud en 1,70 meter lang. Hij is kalend en heeft kort geschoren haar, een stoppelbaardje, muts met drie kruizen, blauw trainingsjack met wit logo erop, een donkere bermuda en rode sportschoenen. En van het slachtoffer dat hem had gezien in de kleedruimte weten we dat hij tatoeages heeft, één met een tekst op zijn linkerkuit en een zogenoemde tribal tattoo op zijn rechter bovenarm in de kleuren groen en geel.

De politie wil graag weten wie deze getatoeëerde kluisjeskraker is via tel. 0800-6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.

Video: Bureau Hengeveld/RTV Utrecht.