Politie toont beelden van pinpasdief Soest

SOEST Uit de woning van een bejaarde vrouw (89) in Soest zijn in juli 2017 bankpassen, de bijbehorende pincodes én een flink bedrag aan contant geld gestolen. De politie zoekt de nog onbekende verdachte. De politie toonde woensdagavond beelden van de dief in het opsporingsprogramma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht.

Wanneer de dief precies zijn slag slaat, is niet helemaal duidelijk. Op donderdag 13 juli ontdekt een medewerker van de bank dat er grote bedragen zijn gepind en neemt contact op met de vrouw in Soest. Dan blijkt dat ze haar bankpassen mist.

De eerste keer dat de dief één van de passen gebruikt, is rond 01.30 uur in de nacht van dinsdag 11 op woensdag 12 juli bij een geldautomaat in Diemen. De volgende dag verschijnt hoogstwaarschijnlijk dezelfde man bij de Mediamarkt in Rotterdam. Daar gebruikt hij de bankpas bij het afrekenen van een Macbook. Vlak daarna filmt de bewakingscamera van een casino in Rotterdam de man. In de nacht van woensdag 12 op donderdag 13 juli verschijnt hij bij een geldutomaat in Rotterdam. Dan is de man heel duidelijk te zien.

SIGNALEMENT De politie gaat ervanuit dat het in alle gevallen om dezelfde man gaat. Volgens de politie gaat het om een kale man met een donkere huidskleur en een ringbaardje. De man droeg een zonnebriel en een groen petje met een tijgerkop erop afgebeeld.

Tips over de verdachte kunnen worden doorgegeven via 0800-6070 via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000

Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.