Politie toont beelden van overvalsters bejaarde vrouw Soesterberg

SOESTERBERG Twee jonge vrouwen wisten op zaterdag 18 februari met een smoes de portemonnee van een 70-jarige dame te stelen. Het gebeurde in het portiek van haar appartement in Soesterberg. De politie toonde woensdagavond beelden van de dieven in opsporingsprogramma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht. Al eerder keken de dievegges haar pincode af. Met de pas pinden ze 800 euro van het rekening van het slachtoffer.

Het afkijken van de pincode gebeurde in de Cornershop aan de Rademakerstraat. De vrouwen kwamen binnen terwijl ze samen een portie kibbeling eten. Daarna viel hun oog op het slachtoffer. Als de bejaarde vrouw

met haar pinpas afrekent, staat één van de twee jonge vrouwen heel dicht bij haar en kijkt de pincode af.

TRUC Als het slachtoffer even later in de hal van haar appartementencomplex Huis ten Have staat, hoort ze gebonk op het raam van de hal. Het zijn de twee jonge vrouwen, die ze eerder in de Cornershop had gezien. Ze roepen in gebrekkig Nederlands of ze de deur wil opendoen. De vrouw doet dat. Eén van de twee heeft een telefoon in haar handen en hangt een onsamenhangend verhaal op. De vrouw vertrouwt t niet en stuurt ze weg.

Eenmaal in haar appartement checkt de vrouw haar tas en ontdekt dat haar portemonnee is verdwenen. Als ze de bank belt om de pas te blokkeren, is er bij een pinautomaat in Zeist al 800 euro van haar rekening gepind.

SIGNALEMENTEN De eerste verdachte heeft een lichtgetinte huidskleur, is ongeveer 20 jaar met lang, blond haar. Ze droeg een beige, wollen muts met twee bolletjes, een donkerbruine, gewatteerde jas, zwarte trui en zwarte sneakers. Op de beelden afgaand, lijkt het erop dat ze destijds, in februari, een aantal maanden zwanger was. Waarschijnlijk is ze inmiddels bevallen.

De tweede verdachte was blank of had een lichtgetinte huidskleur, was ongeveer 20 jaar en droeg een gebreide witte muts, met grijze rand en een wit bolletje. Daarnaast droeg ze een zwarte bodywarmer, zwarte schoenen en een beige tasje (droeg ze onder haar jas).

Alle informatie is welkom via tel. 0800-6070 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.